Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: نشریه صفیر حیات
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: رویدادهای مهم در رمضان

رویدادهای مهم در رمضان

*نزول برخي کتب آسماني و قرآن

«شهر رمضان الذى انزل فيه القرآن»، «ماه رمضان ماهى است كه قرآن در آن نازل گرديده است».(البقرة:185)

قال الصادق(ع): «نزل القرآن فى اول ليلة من شهر رمضان » امام صادق فرمود: قرآن در اول شب ماه رمضان نازل گرديده است.
مرحوم كلينى در كافى از جعفر بن غياث روايت مى كند، امام صادق(ع) فرمود: قرآن جمله واحده و يكجا در ماه رمضان، به بيت المعمور نازل شد، از آن پس در طول بيست سال به تدريج نازل گشت، سپس فرمود: كه پيامبر(ص) فرمود: صحف ابراهيم در شب اول رمضان نازل گرديد، و تورات، در ششم، و انجيل سيزدهم، و زبور داود در هجدهم ماه مبارك رمضان و قرآن در بيست و سوم رمضان المبارك نازل گرديده است.

*وفات حضرت ابو طالب‌(ع) در روز هفتم
روز هفتم ماه رمضان بنا به نقل شيخ مفيد(ره) سال دهم بعثت حضرت ابوطالب عم و يار با وفاى پيامبر(ص) وفات يافت. همان مرد بزرگوارى كه در تمام نشيب و فرازهاى دوران رسالت و قبل از رسالت برادرزاده عزيزش را يارى كرد و شر قريش را از او بازداشت و قلب نازنين پيامبر(ص) را در تبليغات و رسالت الهى خوشحال و مسرور نمود.

*وفات حضرت خديجه(س) در روز دهم
در ماه مبارك رمضان سال دهم بعثت خديجه بانوى فداكار و همسر مهربان حضرت رسول(ص) در روز دهم به سن شصت و پنج سالگى از دنيا رفت، و پيامبر(ص) او را با دست مبارك خويش در حجون مكه (قبرستان ابو طالب) به خاك سپرد، و حزن در گذشت او پيامبر را بسيار محزون ساخت كه پيامبر(ص) سال درگذشت حضرت خديجه را «عام الحزن »، ـ سال اندوه‌ـ نام نهاد.

*حديث مواخاة و عقد برادرى در روز دوازدهم
در دوازدهم رمضان، پيامبر(ص) بين اصحاب عقد برادرى خواند، و بين خود و على‌(ع) نيز برادرى قرار داد، و با اين عقد اخوت، برادرى و مساوات و برابرى را در اسلام بنيان گذاشت، اهل جهان را يك عائله و افراد بشر را عضو يك خانواده شمرد، و براى هميشه نژاد پرستى و امتيازات مادى و قبيلگى و رنگ و پوست را از ساحت مقدس اسلام پاك نمود.

*وقوع غزوه بدر در روزهفدهم يا نوزدهم
در هفدهم يا نوزدهم ماه مبارك رمضان سال دوم هجرت، غزوه بدر با پيروزي براي مسلمين واقع شد. اين غزوه، نخستين مقابله سپاه اسلام با كفر، و نبرد اهل توحيد با اهل شرك بود، در اين غزوه مشركان از جنبه ساز و برگ و اسلحه و مهمات بر مسلمانان برترى داشتند، و نفرات و افراد آنها تقريبا سه برابر سپاه اسلام بود.

*ولادت امام مجتبى سبط اكبر‌(ع) در روز پانزدهم
پانزدهم ماه رمضان در سال سوم هجرت (بنا به نقل شيخ مفيد و شيخ بهائى در توضيح المقاصد) روز ولادت امام حسن مجتبى‌(ع) است. وقتى مژده ولادت اين نور پاك را به پيامبر(ص) دادند، امواج سرور و شادمانى دل مبارك حضرت را فرا گرفت .

*فتح مكه در بيستم ماه رمضان
«انا فتحنا لك فتحا مبينا»، براستى ما براى تو پيروزى روشن و آشكارى ايجاد و مقرر نموديم.طبق نقل معتبر فتح مكه در بيستم ماه مبارك رمضان سال هشتم هجرت اتفاق افتاد.

*غزوه تبوك يا فاضحه در روز سوم
غزوه تبوك يا فاضحه از جنگ هاى حساس بين مسلمانان و روميان كه در سال نهم هجرى بر پا شد و به صلح انجاميد نيز در روز سوم ماه مبارك رمضان واقع شد.

*شهادت حضرت امير المؤمنين‌(ع) در بيست و يكم
يكى از حوادث بزرگ ماه رمضان شهادت مولاى متقيان على(ع) به دشت اشقي الاشقياء ابن ملجم مرادي است که بر اثر ضربت او درمسجد در شب نوزدهم، حضرت امير در سن 63 سالگي به شهادت رسيد.

*ليلة القدر در شب هاي:19، 21 وبيست وسوم
قرآن ليلة القدر را از هزار ماه برتر مي داند: «ليلة القدر خير من الف شهر». در اين شب مشيت و قضاء الهى به امور تعلق مي گيرد و شب اندازه گيري است. مشهور شب بيست و سوم را شب قدر مي دانند.

*فتح اندلس توسط طارق بن زياد (سال 92 )
در رمضان سنه 92 فتح اندلس به دست مسلمين به رهبرى طارق بن زياد صورت گرفت و او بر «ملك لذريق » در كنار نهر (لكة) به پيروزى رسيد. مسلمانان عرب و بربرهاى شمال آفريقا در سال 92 هجرى تحت فرماندهى سردار نامى طارق بن زياد كه خود از قوم سلحشور بربر و يكى از افسران لايق موسى بن نضير فرمانرواى آفريقا بود با 12 هزار سپاهى از تنگه ميان مراكش و اسپانيا، (كه امروز به نام اين سردار نامى جبل الطارق ناميده شده) گذشت، و در اندك زمانى سراسر اسپانيا كه شامل كشور پرتقال كنونى هم بود فتح كرد.

*ولايتعهدى امام رضا‌(ع) در اول ماه رمضان
از وقايع روز اول ماه رمضان ـ بنا به نقل شيخ مفيد در «مسار الشيعه » روز بيعت به ولايتعهدى حضرت رضا(ع) است، و اين عمل از طرف مامون عباسى فقط يك نقشه سياسى براى فرو نشاندن انقلابات داخلى مخصوصاً جلوگيرى از خروج و قيام شيعيان ايران (كه در اوائل خلافت مامون گرداننده خلافت او بودند) انجام گرفت.

*آتش سوزى مسجد النبى(ص) در روز اول
روز اول ماه رمضان بنا به نقل «سمهودى مورخ عامه » در سال 654 هجرى، مسجد النبى(ص) و حجرات مقدسه آن دچار آتش سوزى شد، و به قدرى شعله هاى آتش دامنه دار شد، كه سقف و ديوارها را فرا گرفته و فرو ريخت اين زمان مصادف با اواخر حكومت عباسيان بود.

*جنگ رمضان (1973م)
در ششم اكتبر 1973م، محمد انور سادات رئيس جمهور وقت مصر، براي جبران شكست جنگ اعراب و اسرائيل در سال 1967م، حمله غافل گيرانه اي را به مواضع اسرائيل در طول كانال سوئز انجام داد. به فاصله كمي پس از آغاز حمله نيروهاي مصري، سربازان سوريه نيز در ارتفاعات جولان كه در جنگ هاي سال 1967م به تصرف رژيم صهيونيستي درآمده بود، دست به حمله زدند و سربازان اسرائيلي را از تمام مناطق متصرفي خود در جنگ 1967 بيرون راندند.ولي پس از سه هفته با حملات اسرائيل، اعراب، شکست خوردند.

*روز قدس
بنيان گذار جمهوري اسلامي ايران امام خمينى،در سال 1358 ـ شمسي ـ ماه مبارك رمضان 1399 قمرىـ جمعه آخر رمضان را به عنوان روز قدس اعلام کرد.

*عمليات رمضان
عمليات رمضان با رمز يا صاحب الزمان ادرکني در محور شرق بصره به صورت گسترده در تاريخ 7/5/1361 به فرماندهي مشترک انجام شد. (نخستين عمليات نظامي پس از آزادسازي خرمشهر در سوم تيرماه 1361 ) عمليات رمضان در وسعتي حدود 1500 کيلومتر مربع براي تصرف نهايي بصره انجام شد ولي همه اهداف از قبل تعيين شده محقق نشد.اين عمليات از اين نظر داراي اهميت است که ايران براي اولين بار از آغاز جنگ به صورت گسترده وارد خاک عراق شد.

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org