Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: کتابخانه فارسی
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: باب ششم: حبس مال (تحبيس)

باب ششم: حبس مال (تحبيس)

(س 270) شخصى مقدارى سهام به نام فرزندان خود خريدارى كرده ولى به آنها تحويل نداده و حبس ابد نموده، كه پس از ده سال از منافع آن استفاده كنند، و خيار فسخ هم براى خود قرار داده است. آيا به صِرف ثبت محضرى كردن بدون تحويل به محبوس عليهم و با خيار فسخ براى خودش، محبوس عليهم با توجه به تصريح حابس بر عدم تمليك، مى توانند ادّعايى كنند؟

ج ـ نظر حابس معتبر است، تا خلاف آن ثابت شود. 21/8/76

(س 271) به نظر حضرت عالى در وقف خاص، مثل وقف بر اولاد، يا وقف شخص، مثل امام حسين(عليه السلام)، با مدّت معيّن ده روز كه وقف منقطع الآخر مى باشد، ورثه واقف به صورت ملك غير طلق، مالكِ ملك مى شوند يا خير؟

ج ـ وقف محلّى براى آنكه مدّتى در سال در آنجا مثلا روضه خوانى شود، به حبس مى باشد، و اصل ملك در تملّك مالك باقى است؛ ليكن منفعت آن در زمان معيّن شده براى هميشه، مربوط به مورد حبس است. 4/2/79

(س 272) شخصى منزل خود را به مدّت ده روز معيّن به عنوان حسينيه وقف نموده و توليت آن را براى اولاد خود يا برادر ارشد، به صورت نسل بعد از نسل برادر ارشد قرار داده است. آيا پس از پايان روضه خوانى و عزادارى، منزل از وقفيت خارج شده و به تملّك ورثه بر مى گردد يا خير؟

ج ـ اصل ملكى كه منافع آن وقف شده، حتّى در زمان وقف هم در تملّك مالك آن باقى است، چه رسد به زمانى كه منافعش هم براى مالك مى باشد. 4/2/79

(س 273) با توجّه به وقف مؤبد و حبس مخلّد در مورد منزل واقف در ايّام دهه محرم ـ كه فقط براى تعزيه دارى و روضه خوانى بدون اطعام صورت گرفته است ـ آيا اين گونه وقف بر اشخاصى مثل امام حسين(عليه السلام) وقف عام محسوب مى شود يا وقف خاص؟

ج ـ هرچند ثمره اى بين حبس عام بودن يا خاص بودن به نظر نمى رسد، امّا در مفروض سؤال، حبس عام محسوب مى شود. 4/2/79

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org