Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: کتابخانه فارسی
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: نمازهاى واجب يوميه

نمازهاى واجب يوميه

(مسئله 183) نمازهاى واجب هر روزه، پنج نماز است: ظهر و عصر (هر كدام چهار ركعت)؛ نماز مغرب (سه ركعت)؛ نماز عشا (چهار ركعت)؛ و نماز صبح (دو ركعت).

وقت نمازهاى روزانه

(مسئله 184) وقت نماز صبح، از اذان صبح تا طلوع آفتاب است كه در اين مدّت بايد خوانده شود و هرچه به اذان صبح نزديكتر باشد بهتر است.

وقت نماز ظهر و عصر، از ظهر شرعى تا مغرب است كه به اندازه خواندن يك نماز چهار ركعتى در اول وقت، مخصوص نماز ظهر و به همين مقدار كه به مغرب مانده باشد مخصوص نماز عصر است.

وقت نماز مغرب و عشا از مغرب تا نصف شب است كه به اندازه خواندن يك نماز سه ركعتى كه از مغرب بگذرد مخصوص نماز مغرب، و به اندازه يك نماز چهار ركعتى كه به نصف شب مانده است، مخصوص نماز عشا مى باشد.

وقت نماز صبح

(مسئله 185) نزديك اذان صبح، از طرف مشرق، سپيده اى رو به بالا حركت مى كند كه آن را «فجر اول» گويند. هنگامى كه آن سپيده پهن شد «فجر دوم» و ابتداى وقت نماز صبح است.

وقت نماز ظهر و عصر

(مسئله 186) نماز ظهر و عصر، هر كدام وقت مخصوص و مشتركى دارند. وقت مخصوص نماز ظهر، از اول ظهر است تا وقتى كه از ظهر به اندازه خواندن نماز ظهر بگذرد، و وقت مخصوص نماز عصر، موقعى است كه به اندازه خواندن نماز عصر، وقت به مغرب مانده باشد كه اگر كسى تا اين موقع، نماز ظهر را نخواند، نماز ظهر او قضا شده و بايد نماز عصر را بخواند، و بين وقت مخصوص نماز ظهر و وقت مخصوص نماز عصر، وقت مشترك نماز ظهر و نماز عصر است، و اگر كسى اشتباهاً نماز ظهر يا عصر را در وقت مخصوص ديگرى بخواند، نمازش باطل است.

وقت نماز مغرب و عشا

(مسئله 187) «مغرب» همان غروب عرفى است كه خورشيد غروب مى كند، و در تحقق مغرب، رفتن سرخى طرف مشرق، لازم نيست و شروع مغرب ابتداى وقت نماز مغرب است.

نيمه شب

(مسئله 188) براى محاسبه نيمه شب، كه پايان وقت نماز عشا به دست مى آيد، بايد فاصله بين غروب تا طلوع آفتاب را به دو نيم كنيم.

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org